Velikost textu: AAA

Reklama

Kulinářské hody v srdci Prahy

19.11.2009

Při návštěvě Café Imperial nebo vinárny Divinis se budete marně pídit po nálepce s hvězdičkou a nezaměnitelným obličejem mistra kuchaře Zdeňka Pohlreicha. Nebude je přece udělovat sám sobě... Za to vy jimi šetřit nebudete. A posezení v těchto podnicích se stane pro vás jistým druhem závislosti. Závislosti na výtečném jídle a příjemné obsluze.

 

V poledne na oběd...

Zkuste to udělat jako my – na oběd do centra Prahy, do ulice Na Poříčí. Prostorná okna Café Imperial vzbudí nejdříve zvědavost - je už saturninovské házení koblih minulostí? Ano, je! Jediné házení které vám „hrozí“ je to, jak hodíte očkem zprava doleva, od úžasného interiéru na stejně úžasný jídelní lístek. Kulinářský zážitek je zaručen - šéfkuchař Zdeněk Pohlreich si svůj tým a jím servírované dobroty stoprocentně ohlídá.


Možná si objednáte to co my – sytou nešizenou kulajdu, po ní opravdový telecí řízek s opravdovou bramoborovou kaší. Pokud  při jídle postupujete podle hesla: „Dám si to, co doma nevařím“ – pak rozhodně ochutnejte lanýžové gnocchi se šampaňskou omáčkou. K řízku plzničku, gnocchi si žádají kvalitní vínko. To je život...

Když už si tak užíváte pohody, byla by škoda odejít bez sladké tečky. Protože ta zdejší je také mistrovská – od mladé, krásné, ale zejména fantastické cukrářky. Vždyť jsme říkali, že pan kuchař si za svůj tým ručí.

… v noci do vinárny

Po obědě a krátké procházce historickou Prahou doporučujeme zakončit večer ve vinárně Divinis:   nedaleko Staroměstského náměstí vás přivítá kousek Itálie a možná i samotný majitel – Zdeněk Pohreich.  Pro něj je tato jeho vinárna přímo srdeční záležitostí a tak konzumujte směle do hluboké noci – a do němoty. Pardon, do němoty ne, to by byla škoda: vždyť zítra budete chtít vyprávět o svém kulinářském Dni D všem kolegům a kolegyním, známým i neznámým...

Chutě

citát dne:

Převádějte velké problémy na menší a menší, a ony nakonec přestanou existovat!

Čínské přísloví

Reklama