Dobrou chuť s Marií Retkovou!
Lilky a la lasagne
Oblíbená moderátorka a hlasatelka Marie Retková je nejen nadšenou sportovkyní, která se mimo jiné zúčastnila i tenisového turnaje 55+, ale „doma“ je i v kuchyni. Čtenářům našeho portálu nabízí stále usměvavá Marie jeden ze svých tipů na zdravou letní dobrotu. Spolu s ní si pochutnáte na vynikající úpravě lilků.
Je libo něco letního?
Co takhle lilky á la lasagne? Nejdříve na olivovém oleji podusíte na drobno pokrájená rajčata. Nakrájíte podélně lilky, osolíte je a opečete zprudka na olivovém oleji. A už vrstvíte do zapékací misky lilky, pomažete vrstvou rajčat a zasypete parmazánem. A tak pořád dokola. Pokud by Vám v receptu chybělo maso, zkuste variaci s mletým, ochuceným solí, pepřem, oreganem, majoránkou, podle chuti česnekem…
A jestliže Vám k srdci nepřirostl parmezán, můžete nahradit nivou. Invenci se meze nekladou.
Dobrou chuť a hezké léto přeje Marie Retková!