Kam na mušle
18.11.2009
Jsou zdravé, jsou chutné a prodlužují život. Ale moc míst, kam na ně v Čechách zajít, nenajdete.
Nejlepší mají asi v belgické Les Moules v Pařížské ulici v Praze. Bohužel, 1 kg jich stojí 459 korun (když si dáte „a volonté“, to je, že jim můžete sníst neomezené množství, tak 659 Kč). V nabídce jsou nejrůznější variace jejich úpravy. Na lucemburský způsob, na černém pivu Leffe s cibulkou a slaninou, na houbách, na bílém víně. Kromě mušlí můžete vybírat i z široké nabídky mořských ryb.
A ještě jeden tip kam na mušle – do restaurace Auberge de Provence v Tuchoměřicích kousek za Prahou. Belgický majitel zde kompletně zrekostruoval prostory jezuitské rezidence ze sedmnáctého století. Bývalý špejchar přeměnil v útulnou restauraci s rustikálním interiérem, ve kterém vás desítky dekorací rozvěšených po trámoví doslova zatlačí do krásných dřevěných židlí. Kilogram dušených mušlí s řapíkatým celerem, mrkví vás vyjde na 565 Kč. Proč vlastně nemáme moře...
red