Velikost textu: AAA

Reklama

Hálászlé s paní Gizelou Oňovou
Ochutnejte!

Paní Gizela Oňová je osobnost. Zpívá moderní hudbu, jazz, dechovku, evergreeny, vystupuje jako Huberta v muzikálech „Mníšky“ a „Mníšky milionárky“ v divadle Teátro.  Je tváří firmy Corega na Slovensku. A k tomu všemu je tato půvabná dáma i vynikající kuchařka.  Zve nás na své vynikající „hálászlé“.


„Velice ráda „gazdujem“, vysvětluje sympatická paní Gizela. “ Znamená to, že často vařím různá „premiérová“ jídla ve stylu „co dům dá“, případně co dá lednička. Nevěřili byste, jaké úžasné chuti mnohokrát dokážu vykouzlit doslova „z ničeho“. Mám pochopitelně v repertoáru i mnoho klasických jídel, které milují členové mé rodiny. Plněná paprika, kuřecí paprikáš s haluškami, vídeňský guláš, segedínský guláš  a mnoho dobrot; to je u nás samozřejmost. Mnoho dobrých nápadů jsem si přinesla i ze svých zahraničních cest. Pokud jde o vaření, mé heslo je jasné:  „Rychle, lacině a chutně“.
Z toho důvodu vám vřele doporučuji recept na rychlou  rybí polévku  - hálászlé.

Halászlé

Příprava trvá 45 min

Potřebujeme:
• 600 g plátků kapra
• 200 g rybího filé
• 200 g cibule
• 2 stroužky česneku
• 2 PL mleté červené papriky
• sůl, mletý černý pepř
• 1-2 čili-papričky
• 1 zelenou papriku
• 1 rajče
• 6 polévkových lžic oleje

Postup:

Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibulku a česnek. Přidáme mletou červenou papriku a kousky rybího filé. Základ osolíme, okořeníme a zalijeme 1 litrem vody. Vaříme asi 20 min.
Ponorným mixérem základ rozmixujeme, přilijeme ještě 1/2 litru vody, přidáme nakrájenou zelenou papriku a rajče  a osolené plátky kapra.
Vaříme ještě 10 minut a dochutíme čili-papričkou.

Dobrá rada:

Místo rybího filé můžete použít různé druhy čerstvých ryb.

Dobrou chuť čtenářům portálu www.padesatpetplus.cz přeje Gizela Ońová

Chutě

citát dne:

Převádějte velké problémy na menší a menší, a ony nakonec přestanou existovat!

Čínské přísloví

Reklama