Velikost textu: AAA

Reklama

Vaříme se Zdeňkem Pohlreichem

18.11.2009

Zdeněk Pohlreich patří momentálně k nejznámějším kuchařům v naší republice. Pro vás vybral tři následující recepty. V tištěné podobě, bez jeho nezaměnitelného komentáře, k nim bude sice něco scházet, ale věříme, že i tak bude jídlo báječné. Dobrou chuť. A kdyby chuť sice byla, jídlo by se ovšem moc nepovedlo - přijďte si ověřit do pražského Café Imperial, jak ho umí připravit Zdeněk Pohlreich...


Tagliolini s citronem a bazalkou

Suroviny:

400g těsovin tagliolini
1citron,
80g másla,
50ml olivového oleje,
kuřecí vývar, sůl, bazalka, parmezán

Postup:

1. do vroucí osolené vody přidáme olivový olej a ponoříme těstoviny. Tagliolini vaříme  do poloměkka, čili al dente. (Jako test doporučuji vytáhnout jednu z hrnce a nakousnout. Uprostřed musí být stále vidět syrová bílá tečka, která při skousnutí klade malý odpor).
2. I když jsou v této chvíli těstoviny ještě tvrdé, klidně je slijte, protože vlastním teplem ještě budou pár minut samy měknout.
3. Na pánvičce rozpustíme máslo, přidáme kousky oloupaného a nakrájeného citronu
4. Zalijeme trochou vývaru a přidáme tagliolini.
5. Promícháme,přidáme bazalku a servírujeme na talíř.
6. Těstoviny posypeme parmezánem a podávame

 


 

Kulajda

Suroviny pro 4 osoby:

100 g sušených hub namočených ve vodě
1 l hověžího vývaru
50 (?) másla
100g hladké mouky
150 g brambor
50 g slaniny
4 vejce
50 g  kopru
2 lžíce octa
0,3 l mléka
0,1 l smetany
sůl, pepř

Postup:

1. V kastrolu rozpálíme máslo,  na která  nasypeme mouku a uděláme světlou jíšku
2. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a privedeme do varu
3. Přidáme houby a necháme zvolna vařit asi 40 minut
4. Pridáme slaninu, mléko, smetanu a dochutíme
5. Uvaříme si 4 ztracená vejce, která zalijeme dochucenou polévkou, do které jsme v poslední chvíli přidali kopr
6. Ihned podáváme.

 



Meruňkové knedlíky

Suroviny pro 8 osob:

I toastový chléb bez kůrky, rozmixovaný
1 kg měkkého tvarohu
200 g změklého másla
200g cukru krupice
špetka soli
300g hrubé mouky
4 žloutky
0,5 kg vypeckovaných meruněk

Na posypání
100g moučkového cukru
100g strouhaného tvrdého tvarohu
máslo


Postup:

1. Rozmixovaný chléb smícháme s ostatními přísadami a vypracujeme hladké těsto
2. Rozdelíme jp na jednotlivé knedlíky a naplníme meruňkami
3. Pečlive zabalíme a vaříme ve vode asi 10 minut
4. Vyndáme, promícháme z trochou másla a podáváme na teplých talířích posypané tvarohem a cukrem
5. Dle chuti polijeme rozpuštěným máslem

 


Chutě

citát dne:

Převádějte velké problémy na menší a menší, a ony nakonec přestanou existovat!

Čínské přísloví

Reklama